diumenge, 17 d’abril del 2016

Pràctica: Linoit, cóm fer una unitat didàctica.

LINOIT, EL TAULER DE SURO VIRTUAL:


Lino.it és un servei de la web 2.0 que permet crear taulons o suros virtuals per a compartir recursos, idees, materials, etc. És una gran eina educativa ja que els taulons es poden treballar cooperativament i compartir en la xarxa. El seu ús és senzill i es poden afegir diferents tipus d'arxius com són imatges, vídeos i documents. Els suros virtuals poden ser privats o públics segons els interessos i la utilitat que vulguem donar als nostres treballs. També podem crear taulons perquè qualsevol puga aportar contingut i Lino.it compta amb aplicacions per a treballar des dels nostres dispositius mòbils.


Com utilitzar-la.-


Ens registrem en la web Lino.it completant les dades que habitualment se sol·liciten. Una vegada dins de l'eina comencem a crear el nostre tauló virtual des de l'opció "Create a new canvas". Posem el títol, seleccionem el disseny del fons o brackground, configurem la privadesa del suro i els altres detalls de visualització. Continuem fent clic en el botó "Create a canvas" i accedirem a una pàgina escriptori on tenim, en la part superior dreta, totes les eines per a editar i afegir contingut al nostre suro virtual. Per a açò, fem clic en les fulles o post-it de colors afegim text, podem deixar missatges, avisos, etc. i també podem configurar els colors del text, grandària de lletra i color de la fulla. Crearem el disseny que més ens agrade, i a més, escollirem les restriccions que volem per al nostre entorn de treball, canvas. En el meu cas, vaig a escollir totes les opcions, sense cap restricció.


Per a qué ens serveix o el podem utilitzar?


  • Fer un tauler de notícies entre diversos cursos a l’escola.
  • Per fer presentacions personals, posant fotos i un breu resum de cadascú.
  • Per a treballar a l’aula com a unitat didàctica: Posarem Introducció, Objectius, Activitats i Solucions i crear 5 activitats.


Per a enviar la URL, hem d’anar a la casilla de “information” on apareixen tres opcions, URL, Link o Embed Lino. D’aquestes tres, hem de donar URL per a que una altra persona puga entrar en el nostre Lino.


Poguem crear un grup des de: My Group per a compartir amb uns altres usuaris.

Per a crear la meua proposta de treball, he tret l’activitat de web: queraltedicions.blogspot.com.
La sessió didàctica està enfocada a treballar l'abecedari. Pogueu anar al link: 

http://linoit.com/users/rbk4you/canvases/Aules%20Digitals


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada