diumenge, 20 de març del 2016

Pràctica: Una narració en Power Point amb hipervincles.


L'objectiu d'aquesta pràctica és dissenyar una narració per a primària, dissenyada amb una presentació en PowerPoint, i amb la possibilitat d'escollir entre dues diferents finals. Per aixó, deixarem al lector viatjar entre les diapositives i desenvolupar la història segons el que preferisca. Per exemple, arrivats a una part del llibre, el conte li preguntarà al lector quin final preferix, anant a la diapositiva on estiga el seu final desenvolupat. Més tard, també podrà consultar l'altra opció. I cóm ho fem? Doncs continueu llegint.

El PowerPoint ens permet crear presentacions fent servir l'ordinador i pot presentar la informació de forma multimèdia, amb textos i/o imatges fixes o en moviment, i associar-hi so i text.
El Power Point funciona segons el paradigma de presentació de diapositives (vistes a la pantalla com a pàgines). Cada fitxer és una col·lecció de diapositives.


Es poden fer diferents tipologies de documents:
Pàgines individuals . Cada pàgina té un sentit en si mateix i la presentació és una seqüència de diapositives que es pot ordenar de qualsevol manera. Per exemple acudits, endevinalles, anuncis... (ex.: “Temps verbals” que presentem en aquesta sessió).


Narració. Les diapositives expliquen una història amb continuïtat de forma lineal. La presentació té un sol ordre i les diapositives van una darrere l'altra. Per exemple contes, auques, fotonovel·les, còmics... (ex.: “el Gos d'en Pol” i “el Pastís de Paula” que vam presentar a la sessió 3 del SATI DNEE del 2004-2005).


Treballs documentals amb índexs o menú (Seqüència personalitzada). La informació està organitzada en sèries curtes de diapositives independents entre si, hi ha una diapositiva inicial (que fa d'índex o de menú) que és el punt de sortida de les informacions. A l'inici de la presentació hi ha la dispositiva menú o índex que enllaça amb les diferents miniseqüències que en finalitzar retornen a la diapositiva índex. L'estructura de la navegació és en arbre. Exemple en són documentacions temàtiques, mapes o gràfics comentats (ex.: “La Cèl·lula – LSC” que presentem en aquesta sessió).


En xarxa o hipertext. Les diferents diapositives enllacen unes amb les altres, de la mateixa presentació o d'altres presentacions, per nodes que les connecten. L'estructura de la navegació és en xarxa (ex.: “Rutines de la vida diària” que presentem en aquesta sessió).
Una altra característica interessant és que, al igual que el Word, són compatibles entre sí diferents versions, és a dir, podem elaborar una presentació amb la versió del Microsoft Office 2003 i veure-la i modificar-la amb les següents versions anteriors : 97, 2000 o 2002.
Anem a veure algunes característiques a través dels materials creats a les VII Jornades - Taller de creació de materials del 2004-2005 i que presentem en aquesta sessió.

Hipervincles: crear i modificar.-

Podem inserir hipervincles lligats a un quadre de text, a alguna paraula o paraules que seleccionem dins d'un text, a una imatge...
Un hipervincle el podem associar a una adreça d' internet (URL), o a una diapositiva dins de la mateixa presentació o a una diapositiva d'una altra presentació...
El terme hipervincle es refereix a fer un lligam a una adreça web (URL) o a un fitxer, però també podem referir-lo a un “Marcador”, dins del mateix document o en un document o presentació diferent.
A l'activitat “Rutines de la vida diària” podem veure diferents tipus d' hipervincles a diapositives internes i externes.
Per exemple, si seleccionem el quadre de text “objectius” i, després de prémer el botó dret del ratolí, escollim l'opció “Hipervínculo...”, ens apareixerà una altra finestra on escollirem “Marcador...” i després la diapositiva a on volem anar.
També podem definir un hipervincle amb una altra presentació o, fins i tot, amb una diapositiva concreta d'una altra presentació. Per això, premem “Archivo...” i escollim el fitxer de la presentació que volem vincular.

La presentació vinculada començarà des del principi. També podem, una vegada vinculat el fitxer de presentació, escollir “Marcador...” i elegir, dels títols de diapositives d'aquella presentació, una de concreta, que serà la que s'obri quan fem clic sobre el quadre on hem definit l'hipervincle.



Per a portar les teues presentacions al teu Blog en Blogger, has de seguir aquestos passos:

Crea la teua presentació en Power Point. A continuació entra en http://es.slideshare.net/?ss i crea un nou compte. Segueix els passos i publica o share el document. Veràs que ja pots utilitzar el link corresponent. Aques link et servirà per a publicar en Blogger:

1º Di nova entrada.
2º Copia la url de Slideshare i posa-li un títol.

3º Disfruta la teua presentació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada